Sportolóként mindig keressük a módját a teljesítmény javításának. A marha fehérje az elmúlt néhány évben népszerűvé vált a paleo diétát folytatók és a tejtermékek alternatíváit keresők körében. A tanulmányok azt sugallják, hogy a marha fehérje ígéretes anabolikus hatást fejt ki az izomtömegre és izomerőre.

Tényleg olyan jó megoldás, mint a tejsavó? Ezt az anyagot marhahús fehérje-izolátum és a hidrolizált zselatin összetevőiből állítják elő, amelyek lényegében ugyanazok, mint a kollagén. Bár leírva csábítóan hangzik, a legtöbb táplálékkiegészítő tartalék állati részekből, például a szarvasmarhák patáiból, szalagjaiból, bőréből és füleiből készül, amiket azután kiolvasztanak és kollagénként kezelnek. Határozottan nem ugyanaz, mint a steak.

A marha fehérje jó választás paleo sportolóknak, valamint azoknak, akik tej- vagy savóérzékenyek. Ez a típusú protein egyedülálló aminosavakat tartalmaz, amelyek hiányoznak a mai étrendből, mint például a prolin, a glicin, a hidroxiprolin és az arginin.