Gennyes mandulagyulladás tünetei és kezelése

Manapság is gyakori probléma, hogy az emberek későn veszik észre, ha valamilyen betegség kialakult náluk. A gennyes mandulagyulladás tünetei és kezelése a következő módszerekkel történhet.

Ennek a betegségnek a súlyossága és a szövődményeinek előfordulása csökkenő tendenciát mutat a fejlődések miatt. A mandulagyulladás tünetei a következők lehetnek: hasfájás, fejfájás, láz, hőemelkedés, hidegrázás, fájdalmas nyelés, lepedékes nyelv, orrdugulás, köhögései inger, halláscsökkenés, nyirokcsomó-duzzanat, cserepes ajkak, bő nyálfolyás, garattáji fájdalom. A mandulagyulladás kezelése esetén fontos az ágynyugalom, a bőséges folyadékfogyasztás, láz, illetve fájdalomcsillapítás, a gyakori öblögetés, borogatás. A megfelelő időben felfedezett mandulagyulladás általában egy-két hét alatt gyógyul.

A tüszős mandulagyulladás járványos, fertőző betegség, amely leginkább a tinik körében fordul elő. Leggyakrabban olyan helyeken lehet elkapni a fertőzést, ahol sok ember fordul meg rövid idő alatt, és közvetlenül érintkezik egymással.