Lótáp árak

A lovak tartását nem szabad egy kalap alá venni a macskák vagy épp a kutyák gondozásával. Ezek jóval több törődést igényelő állatok, ami miatt a költségek is igencsak megnőhetnek.

Sokan ebbe nem is gondolnak annyira bele a lovak megvásárlása előtt, pedig ezt mindenképp ajánlatos igenis alaposan megvizsgálni, és utánajárni a dolgoknak. Egyesek úgy vélik, hogy a lótáp megvétele hasznos lehet, de nem egy feltétlenül szükséges feladat. A ló étrendjét az alapján kell összeállítani, hogy milyen munkát végez, illetve, hogy mennyire jól hasznosítja a bevitt tápanyagokat. Vannak olyan lovak, amelyek valóban kevés takarmánnyal is beérik és kirobbanó formában lesznek, illetve vannak olyan patások is, amelyeket mindenféle kiegészítők etetésével is nehéz kondícióban tartani.

Az igazság az, hogy az ember ezt mindig ki kell tapasztalja és csak akkor tudja eldönteni, hogy elengedhetetlen a lótáp vagy nélkülözhető. Emellett igenis célszerű odafigyelni a takarmány minőségére, illetve azt is belekalkulálni a mennyiségi mutatókba.