A többi stílustól az különbözteti meg leginkább a klasszikus bútorokat, hogy milyen kiegészítőket alkalmaznak (ha erre keres példát, akkor a kitchendesign.hu oldalán találhat).

Sokan, amikor lakásfelújításra vagy átalakításra kerül a sor, akkor megdöbbenve állnak az üzletek polcai előtt, hogy milyen sokféle lehetőség közül válogathatnak. Talán a klasszikus változat számít a legnépszerűbbnek hazánkban. A többi stílustól az különbözteti meg leginkább a klasszikus bútorokat, hogy milyen kiegészítőket alkalmaznak (ha erre keres példát, akkor a kitchendesign.hu oldalán találhat). A honlapon rengeteg hasznos információhoz juthat a különféle bútorokkal kapcsolatban.

A különféle bútorok kialakításában csak a képzelet szabhat határt. Ha úgy érzi, hogy az eltérő stílusokat kombinálni szeretné, akkor azt is megteheti. Amire nagyon oda kell figyelnie, az a harmónia. A fát nem igazán érdemes műanyaggal párosítani, mert a hatás furcsa lesz. Azonban valamilyen fémmel nyugodtan lehet, hiszen attól inkább modern lesz a konyha kinézete. A weblapon a klasszikus stílusú bútorokról is találhat egy rövidebb leírást. Így el tudja dönteni, hogy milyen változat mellett tegye le a voksát.

Amennyiben úgy szeretné átalakítani a közösségi helyiséget, hogy kényelmes és nagy legyen, akkor a lakás adottságait tekintve, még a bővítés is közbejöhet. Egy-két nem tartófunkciót betöltő fal kivételével, már nyitottabb teret és nagyobb helyet érhet el. A kisméretű konyhák esetében kerülni kell a sötét színeket, hiszen ezek még jobban összenyomják a teret. A világos árnyalatok és a fényes felületek viszont optikailag nagyobbá és légiessé varázsolhatják a helyiséget.

Tökéletes választás a kisebb konyhákba egy sötét alsószekrényekkel, de magas fényű, fehér árnyalatú felső tárolókkal készült bútorcsalád. Ez klasszikussá, de modernné is teszi a helyiséget. A klasszikus konyhabútoroknál rendkívül nagy hangsúlyt fektetnek a kiegészítőkre. Idetartozik például a párkányléc is, aminél okos választás, hogyha passzol a többi bútor színével és stílusával is. Így egy családias, meghitt légkör érhető el. A konyha általában közösségi hely, hiszen a család minden tagja itt gyűl össze a legtöbbször.