Karen Marie Moning könyvei

Kedveli a mitológiai hátterű fantasy történeteket? Karen Marie Moning, a Rita-díjas amerikai írónő, a fantázia birodalmába navigáló regények egyik leginkább felkapott jelenkori mestere, aki hatalmas olvasótáborral és széleskörű szakmai elismertséggel rendelkezik.

A jog- és társadalomismereti végzettséggel rendelkező Moning neve a kelta mitológiára felfűzött fantasy történetei hatására lett világszerte ismert. Elsősorban a „Highlander”-sorozat és a „Tündérkrónikák” az a két regényciklus, amelyik elismerést hozott neki.

Kevesen tudják talán, hogy a kelták egykor nemcsak a mai Írország és Skócia vidékét lakták, hanem Kelet-Európát is benépesítették. A rómaiak hódítása előtt, a mai Magyarország területén is éltek kelta törzsek, többek között boiszkok és eraviszkuszok.

Karen Marie Moning történeteit olyan legendás alkotásokkal állíthatjuk párhuzamba, mint amilyen J. R. R. Tolkien „Gyűrűk ura” című fantasy regénye vagy J. K. Rowling „Harry Potter” sorozata. Legyen részese a kelta mitológia csodálatos világának, miközben felfedezi Karen Marie Moning mesevilágát!