Sokan szenvednek különböző nőgyógyászati problémáktól, és vannak, akik lemondóan elfogadják ezt a helyzetet, gondolván, hogy mindenkinél így vagy hasonlóan van. Pedig lehet tenni a gondok ellen anélkül, hogy szakorvoshoz látogatnánk vagy akár egyetlen szem gyógyszert is lenyelnénk. Jancsurák Kriszti Aviva torna oktató szerint “az Aviva torna kivételesen hatásos lehet nőgyógyászati panaszok kezelésére, illetve rendszertelen vagy rövid ciklus beállítása esetén”.

Az Aviva tornagyakorlatok kivételesen hatásosak nőgyógyászati panaszok, rendszertelen vagy rövid ciklus beállítása esetén, továbbá az ovuláció elősegítésére és a termékenység fokozására. A mozdulatok leginkább a kismedencei részre fókuszálnak, ezen a részen fokozzák a vérkeringést, ezáltal javítják a szervek vitamin- és hormonellátását. Egy négyórás tanfolyam keretein belül bárki megtanulhatja az Aviva módszer 18 alapgyakorlatát, igaz, hogy jelenleg csakis online, mert a járványügyi intézkedések ezt teszik lehetővé.

A mozdulatok elsajátíthatók monitoron keresztül is, tehát ez nem lehet akadály, sőt, a járvány idején ez a legbiztonságosabb megoldás. A legkülönbözőbb nőgyógyászati problémák esetén alkalmazhatjuk ezeket a tornagyakorlatokat sikerrel. Ezek közvetlenül és közvetetten is befolyásolják a belső elválasztású mirigyek működését, illetve kiegyenlítik azok hormontermelését.

A petefészek megfelelő működését aktiválják a gyakorlatok, hiszen olyan medencebillentéseket, csípőforgatásokat tartalmaznak, ennek környékét feszítik vagy ernyesztik el. Az agyalapi mirigy stimulálására nagy hangsúlyt fektet ez a torna, ami szabályozza a női hormonok termelését. Kiemelendő, hogy az Aviva torna nem aktivizálja a hormontermelést, hanem olyan esetekben egyensúlyba hozza, ha a kívánatos egyensúly felborult. Ha valamelyik hormonból a szükségesnél több termelődik, annak termelését csökkenti, viszont ha valamelyikből túl kevés van, annak fokozza a termelését. Az Aviva torna a természetes metódus a szervezet egyensúlyának visszaállítására.