Pedálos szemetes

Mindenki tudja, hogy a baktériumok és kórokozók a tárgyakon szaporodnak el a legjobban. A szemetes kuka fedelén el sem tudja képzelni, hogy hány ilyennel találkozhat. Ezért, aki csak teheti, a pedálos szemetes megoldást használja.

Így nem kell megfogni a kuka fedelét, nem ér hozzá a keze sem, csak rátapos a pedálra és nyílik a teteje. Ideális megoldás ez a fürdőszobai kukáknál is, hiszen az ott kidobott papírokat és egyéb tárgyakat senki sem szeretné újra megfogni vagy hozzájuk érni. Még higiénikusabb, ha a szemetesbe műanyag zsákot helyeznek, hogy ürítéskor se kelljen a kidobott anyagokkal érintkezésbe lépni. Természetesen, akármennyire is tisztán próbálják tartani, a pedálos szemetes is igényel időnként egy alapos fertőtlenítést.

Erre a legjobb megoldás a klóros vízzel való alapos átdörzsölés. Így még azok a kórokozók is elpusztulnak, amelyek idővel megtelepedtek a pedálos szemetes pedálján, tetején, oldalán vagy alján. A hotelekben és rendezvénytermekben is gyakran látni ilyet, az előbb említett megfontolások miatt.