A villanybojler szerelés házilag nem tanácsos

Amikor a bojler fura zajokat ad ki magából, és/vagy sokkal hangosabban működik, mint eddig, akkor érdemes felkészülni arra, hogy a szerkezet meg fog hibásodni. Ha nem is megy tönkre, működése kevésbé lesz hatékony, és ilyenkor a villanybojler szerelés házilag nem elég. Ide profi szerelőre van szükség, aki már a zörejekből is felismeri a probléma okát.

Lehet, hogy a csövek dugultak el a vízből visszamaradt szennyeződésektől vagy rozsdától, lehet, hogy a pompa sérült. Nem ritka az sem, hogy víz kerül a vezérlőre és a kijelző ad téves parancsokat a villanybojlernek. A komolyabb javítási munkálatok akkor merülnek fel, ha a tartály szivárog, vagy csepeg.

Ilyenkor ellenőrizni kell a csapokat is, mennyire zárnak jól, vagy hogy nem rongálta-e meg a rozsda magát a víz tartályt. A villanybojler szerelés házilag nem mindig opció. Előfordulhat, hogy le kell szerelni és szervizbe vinni, ahol könnyebben át lehet vizsgálni a szerkezetet. Ilyenkor vegyi tisztítást eszközölnek a szerelők, hogy a lerakódásoktól meg lehessen szabadulni.