családi társasjáték
családi társasjáték

A hosszú utak során, a hátsó ülésről sokszor felhangzik az „Ott vagyunk már?” kérdés. A családnak ilyenkor le kell foglalni a gyermeket ugyanúgy, mint az unalmas látogatások során. Ilyenkor kerül elő a kedvenc családi társasjáték, amelyik minden nyűgös pillanatot megoldhat. Viszont az autóban eléggé korlátozottak a lehetőségek. Ekkor a leginkább az utazáshoz igazított családi társasjáték okozhat nagy örömöt.

Közösen lehet játszani az „Ott vagyunk már?” elnevezésű játékot, amelyiknek a lényege, hogy az autóban vagy tömegközlekedési eszközön ülő játékosoknak kártyák segítségével megfigyeléseket kell tenniük a környezetükről. A kártyán szereplő tárgyakat vagy élőlényeket kell beazonosítsák a családtagok.

Ezáltal a hosszú, monoton és unalmas utazás átváltozhat igazi kalandjátékká, amiben arra is jó esély van, hogy a gyermek a szülőt legyőzze, viszont ehhez igazán figyelmesnek kell lennie. Egy másik kedvenc családi társasjáték az amőbázás, aminek azonban megvannak a korlátai, mivel csak az játszhatja, akinek nem kell figyelnie folyton az utat, vagyis aki nem vezet.