Üveges bejárati ajtó
Üveges bejárati ajtó

Azokban a helyiségekben, amelyek sötétek, mint egy lépcsőház, illetve a folyosó, kellemetlen mindig villanyt kapcsolni. Ezért gyakran alkalmazott megoldás az üveges ajtó használata. Ugyanis így a másik szobából átszűrődő fény segít a sötétben tájékozódni. Emellett esztétikus is az üveges ajtó.

Mivel a legtöbb esetben az ilyen ajtók rendelésre is készülnek, több típusból lehet választani. Az üveget a megrendelő igényei szerint vágjuk és helyezzük az ajtóba.

Az sem mindegy, hogy bejárati vagy beltéri ajtóról van-e szó. Hiszen a bejárati üveges ajtó üvege mindig kisebb, mint a beltérieké. Ugyanis itt fontos, hogy ha esetleg sikerülne is valahogyan illetékteleneknek az üvegen átjutni, azaz betörni, annak nagysága ne legyen elegendő, hogy valaki is átférjen rajta.

Az ajtóba épített üvegekre minden alkalommal árajánlatot kell kérni, hiszen az ár függ az üveg nagyságától, vastagságától és típusától. A bejárati ajtókba mindenképp törhetetlen üveget szoktunk javasolni, hiszen ebben az esetben fontos, hogy ez az ajtó értékeinket megvédje.