Étterem berendezés
Étterem berendezés

Bizonyos, hogy temérdek alkalommal előfordult már, hogy az étteremben nemcsak a fenséges étel és minőségi ital kápráztatta el a vendégeket, nemcsak a séfek, szakácsok, pincérek törődése és magabiztossága vette le a lábáról, hanem maga az étterem kialakítása is. Az étterem berendezés abban játszik hatalmas szerepet, hogy egy vendéget elvarázsoljon, aki a távozás után azt mondhassa, hogy ide tényleg megérte eljönni és a későbbiekben is szívesen visszatér majd.

Kétségtelen, hogy minden tulajdonos álma, hogy törzsvendégeket szerezzen, olyanokat, akik csak azt az éttermet választják, amelyik minden szempontból a legjobbnak bizonyult. Ebben a legnagyobb szerepe sok esetben az étterem berendezés darabjainak jelentős szerep jut, amit azzal lehet elérni, hogy míg a vendég eszik és iszik, magával ragadja a belső tér kialakítása.

Fontos tudni, hogy ez nem egyszerű feladat, hogy rengeteg esetben olyan hangulatot kell kialakítani, amelyik nemcsak a tulajdonosnak fog tetszeni, hanem természetesen a vendégeknek is. Az étterem berendezés a szakembertől profizmust feltételez és követel. Első számú szempont, hogy az étterem olyan hangulatot sugalljon, mint amilyen eredetű. Ezalatt azt kell érteni, hogy minden konyha más-más elemekre támaszkodik.

A szakembernek tehát figyelembe kell venni egy olasz konyha esetén, hogy mediterrán hangulatot varázsoljon az étterembe, hogy aki belép, egyből tudja, hogy olasz étterem, olaszos elemekkel és érzéssel. A kínai étterem esetén fontos, hogy a közismert elemek is szerepet kapjanak a kialakítást tekintve és arra is figyelni kell, hogy a tradíció is fontos szerepet kapjon a belső teret illetően.

Ezek után pedig kiemelkedő szerepet kap, hogy a színek és a belső tér kellékei teljes mértékben összhangban legyenek. Nem is lehet egy éttermet kialakítani ezek kihagyásával. Természetesen egy komoly szakember az étterem berendezés során, teljes mértékben tisztában van ezekkel és a tulajjal való tanácskozás után, pontosan tudni fogja, hogy miként lesz kialakítva a belső tér.