Az aranyér kezelése

Még a mai felvilágosult világban is vannak tabutémák, amelyekről nem illik beszélni, illetve nem is említjük, mert „olyan ciki‟. Sajnos még az egészségünkkel kapcsolatban is van ilyen témakör, mint például, hogy mit lehet tenni az aranyér ellen, vagy egyáltalán mi ez a probléma.

A legtöbben csak annyit tudnak róla, hogy egy fájdalmas jelenség, amire sokszor ajánlanak különböző kenőcsőket a médiában. Bővebben pedig általában csak azok tudnak nyilatkozni, akiknek már kialakult, de az ők körükben is sokan vannak, akik csak szenvednek vele, de nem tudják mi a teendő.

A legfontosabb az orvosi vélemény kikérése lenne, de ha úgy véli valaki, hogy nem vészes a dolog, akkor az aranyér ellen otthon is küzdhet. Példának okáért, több rostot kell enni, ami elősegíti az emésztést és a széklet állagát is lazítja. Amikor vécére kell menni, akkor ajánlott nem visszatartani, hanem mihamarabb keresni egy mellékhelyiséget. A másik dolog, hogy nem szabad erőltetni, ugyanis legtöbbször pont emiatt alakul ki a gond. Továbbá aranyér ellen van pár jó tornagyakorlat és az ülőfürdő is sokat segíthet.