A lakhatás egyre növekvő költségei miatt sokan kényszerülnek olyan helyzetbe, hogy a szükségleteiknél jóval kisebb ingatlanba kell költözniük. Ilyenkor nagyon zavaró, ha nyáron alig lehet elférni a pici szobában a szélesre tárt nyílászárók miatt.

Az ilyen helyzetekben az amerikai tolóablak jelenti a megfelelő választást, hiszen a szárny a falon belül mozog. Egyetlen mozdulattal el lehet tolni felülre vagy oldalra.

Ez abból a szempontból is nagyon praktikus megoldás, hogy nem kell az üvegtörés miatti balesetektől félni. Az amerikai tolóablak ezek szerint jó választás akkor is, ha a családban kisgyermekek vannak. Közép-Európában nem annyira jellemző ennek a megoldásnak a használata, pedig hatalmas igény lenne rá.

Amennyiben valaki egy amerikai tolóablak beépíttetésén gondolkodik, akkor keresse fel az ablakos.hu internetes oldalt! Itt utánajárhat annak, hogy milyen feltételekkel lehetséges az üzlet megkötése. A helyszíni felmérést követően a szakemberek elmondják, hogy pontosan mikorra tudják vállalni a munka elvégzését.