A könnyű szerkezetes házépítés úttörőjeként, a 2000-es évektől kezdve dolgozik kiváló anyagfelhasználással a Mágus Készház Kft. Magyarországon és már több száz készházat készítettek el, gondos tervezés és minőségi építőanyagok felhasználásával.

A készház árak jóval alacsonyabbak, mint egy téglából készült házé, sőt, időben is kiütközik a különbség. A gyorsház ugyanis néhány hét alatt elkészül, ráadásul szállítható.

A jelenleg használt nagypaneles készház technológiát lassan 7 éve van a vállalat tarsolyában, Esztergomban készülnek el a fal, tető és födém paneljei, tartóelemei, majd ezt a kiszemelt telken gyorsan fel lehet húzni.

A készház árak négyzetméterre lettek kiszámolva, 230.000 és 300.000 Ft között mozognak. A legalacsonyabb összegek csak a szerkezetet tartalmazzák, a félkész állapot esetén viszont már számíthat aljzatbetonozásra, víz-, gáz-, fűtés- és villanybeszerelésre is. A legmagasabb készház árak a külső és belső vakolatot, az ajtókat, a falfestést és a hideg/meleg burkolatokat is tartalmazzák.