Minőségi ablakok
Minőségi ablakok

Az évek során rengeteg műanyag profil jelent meg a piacon, egymással versengve növelték a kamraszámokat és mindenki arra törekedett, hogy a legnagyobbat kanyarintsa a piacból.

Most már a piac és a gyártók versengése is lecsillapodott, hiszen már csak az igazán minőségi ablakok maradtak meg, amelyekre bátran adhat minden gyártó akár 10 év garanciát is. Az évek során a vásárlók is megtanulták, hogy a profil kamraszáma is számít és a tömítőgumik elhelyezése, mennyisége szintén sokat jelent, de valójában a legfontosabb dolog a szakszerű beépítés.

Egy prémiumminőségű profilokból készült ablakot is teljesen tönkre lehet tenni azzal, hogy szakszerűtlenül szétfúrja a kritikus pontjain, ferdén, megfeszítve szereli be. Ezek a nyílászárók soha nem fognak üzemelni tökéletesen és az anyagi befektetésnek semmi haszna nem lesz. Az ablakok szerelése szakember dolga. Olyan szerelőcsapattal érdemes dolgoztatni, akik pozitív referenciákkal rendelkeznek. A referenciákat érdemes személyesen ellenőrizni, ami mindössze egy telefonba kerül.