Csábító kifli recept
Csábító kifli recept

Nagyanyáink igen kreatívak voltak a konyhában, kis kézügyességgel és fantáziával hangulatos kelt tészta különlegességeket is készítettek a megszokottak mellett. Akkoriban a házi tej is megszokott „jelenség” volt a mindennapokban. Napjainkban nagy a kínálat a tejtermékek terén, de nem árt, ha néha mi magunk is készítünk például házi tejből aludttejet. Az aludttejes, feltekert kifli recept a házi tejből származó terméket, a kovászt és a vajat emeli ki. Amennyiben igazán ízletes kiflit szeretnénk, készítsük el 3-4 nappal azelőtt a házi aludttejet.

Ahogy előkészítettük a vizet, az élesztőt, a sót és a vajat, kezdhetünk is neki a mókának. A kifli recept első része a kovász készítését írja le. Miután megvan a kovász a vízből, a lisztből és friss élesztőből, jöhet a többi hozzávaló, vagyis a puha vaj és az aludttej. A kifli recept azt írja, hogy lágy de nem ragadós tésztát kell kapjunk, az aludttej többszöri adagolásával. A dagasztást a 35-40 perces kelesztés követ. A kelt tésztát sok egyforma kisebb darabra szaggatjuk, amiket külön-külön is hagyunk pihenni. Ezeket vékonyra nyújtjuk, vajjal átkenjük és felcsavarjuk. Ezután újabb letakart pihenés és jöhet a sütés.

Print Friendly, PDF & Email