A márka népszerűségének számos oka van, amelyek együttesen hozzájárulnak ahhoz, hogy a piacon kiemelkedjen a versenytársai közül. A Xiaomi vállalat arra törekszik, hogy minőségi, fejlett technológiájú termékeket kínáljon megfizethető áron. Ez különösen a mobiltelefonoknál mutatkozik meg, hiszen az azonos tudású, más logóval ellátott készülékek nagyobb összegért szerezhetőek be.

A cég rendszeresen vezet be új technológiákat és funkciókat, amelyek javítják a felhasználói élményt. A Xiaomi innovatív megoldásokat alkalmaz, mint például a MIUI felhasználói felület, az energiahatékonyság és a fejlett kamerarendszer.

A gyártó kifejezetten elkötelezett a frissítések iránt, ami az újabbnál-újabb modelljeiben meg is mutatkozik, méghozzá óriási sikerrel. Ha valaki egy verhetetlen ár-érték arányú Android okostelefont szeretne vásárolni, akkor a márka termékei között mindenképpen érdemes körülnéznie. A Xiaomi közkedveltsége töretlen, hiszen soha nem dob túlárazott készülékeket a piacra, sőt, gyakran kedvezményes áron kínálja azokat.