Olyan illóolajat szeretnél, amely átfogó hatással rendelkezik és több fronton is segíthet Téged a mindennapok kihívásai során? Próbáltad már a tömjénolaj varázslatos erejét? Ismerd meg közelebbről, az Olajkert most segít! A népi gyógyászat szerint gyógyhatással rendelkezik. Úgy tartják, hogy jótékony hatással van az immunrendszer működésére.

Az immunrendszer felel azért, hogy hosszútávon is egészségesek maradhassunk azáltal, hogy a külső kórokozókat felismeri és elpusztítja, illetve gondoskodik az általános jó közérzetről és életenergiáról is. Ha az immunrendszerünk alulműködik, akkor nem képes hatástalanítani a kívülről betörő kórokozókat és megbetegszünk.

Ha viszont az immunrendszerünk túlpörög, akkor különböző gyulladásokat és autoimmun betegségeket idéz elő a szervezetben. Nem véletlen tehát, hogy az egészségesen működő immunrendszer támogatása, illetve annak visszaszerzése kiemelt fontosságú feladat az egész életünk során. Ennek része a belső egyensúly, nyugalom, béke és harmónia megteremtése is, amire a tömjénolaj szintén kiváló választás lehet.

Ez az illóolaj belélegezve csökkentheti a pulzusszámot és a magas vérnyomást, azaz segíti a stressz, szabadgyök felszabadulásával járó negatív hatásainak csökkentését. Több – egyelőre állatokon végzett – kutatás is bizonyította, hogy a tömjénolaj gyulladásgátló és daganatellenes hatással bír. Ha ez még nem lenne elég, a kórokozók elleni hatása nemcsak belélegzés útján, hanem takarítószerként is remekül érvényesül.

Természetes módon képes eltüntetni a kórokozókat a különböző felületekről, ezért a boltban kapható tisztítószerek természetes alternatívája is lehet. Vannak akik memóriajavító hatásáról mások pedig bőrápoló hatásáról zengenek ódákat. Megint mások az emésztőrendszer működésének serkentése és a szervezet méregtelenítése céljából hívják segítségül, köszönhetően a bélmozgást serkentő és görcsoldó hatásának.

Mivel kiválóan csökkentheti a stresszt és az ezzel együtt járó negatív érzéseket, illetve a szorongást, jó eséllyel az alvásminőség javulásához is hozzájárulhat. Jellegzetesen földes illata ugyanis támogatja az elalvást. Az izmok és ízületek fájdalommal járó elváltozásai esetén is a gyulladáscsökkentő hatására támaszkodva fejti ki a jótékony hatásait, kiegészítő terápiaként a fájdalomcsillapításban. Legújabban pedig már asztma kiegészítő kezelésére is sokan választják. Ha Te is kipróbálnád, megtalálod az Olajkertben.