Fontos a turizmus ezért védekezni kell a szőllőkabóca ellen
Fontos a turizmus ezért védekezni kell a szőllőkabóca ellen

Amikor végre akad egy kevés szabadidő, az ember elkezd azon gondolkozni, hogy vajon hová lehetne menni kicsit pihenni és kikapcsolódni. A rekkenő forróság gyakran valamilyen vízpart mellé űzi az pihenni vágyókat. Badacsonytomaj egy olyan vidék, ahol minden megvan, amire szükségünk lehet. A település számára kiemelkedően fontos a turizmus.

A bevétel nagy része ebből származik, ezért a város vezetősége megtesz mindent azért, hogy a messziről érkező vendégek jól érezzék magukat. A Balaton mellett elterülő vidék kirándulási lehetőségekben és borban is rendkívül gazdag. Ahhoz, hogy finom ital készüljön, szükség van minőségi termésre, aminek előfeltétele az időben történő fellépés a kártevők ellen.

Amikor eljön az idő és felüti a fejét a probléma, akkor az önkormányzat felhívja a figyelmet a szőlőkabóca elleni védekezésre, hogy biztosan minden gazda tegye meg a szükséges óvintézkedéseket. Ha már biztonságban a termés, jöhetnek a látogatók, akik könnyedén találhatnak szállást a vidéken és kiélvezhetik a környék összes előnyét.