A svédpadló a lakás dísze lehet
A svédpadló a lakás dísze lehet

Régebben majdnem minden házban deszkapadló volt, hiszen akkor nagyon kevesen engedhették meg maguknak, hogy márvány építessenek.

A svédpadló kialakítása sem sokat változott azóta, csupán a létrehozási technológiák lettek fejlettebbek. A múlt században gyártott svédpadlót kézileg fűrészelték, csiszolták és természetes a szárítási eljárások felhasználásával hozták létre. Ez kölcsönözte a terméknek a strapabíróságát és szépségét.

Az elmúlt 20 évben a műpadlók nagyon divatosak lettek, de az emberek kezdenek rájönni, hogy nem olyan időtállóak, mint amire számítottak, ezért lassan újra teret hódít a svédpadló burkolás. A tökéletes precizitással készített elemek tökéletesen illeszkednek egymáshoz, nem érzékenyek a külső hatásokra. A különleges eljárással készített svédpadló lerakása nem igényel szaktudást, akár házilag is kivitelezhető. A kész padlófelület könnyen takarítható, keménysége miatt, sokáig megőrzi a fényességét. Nem is érdemes szőnyeggel borítani, mivel a lakás kimondottan esztétikus dísze.