Egy műhelyben dolgozni olykor balesetveszélyes lehet, ezért érdemes gondoskodni arról, hogy amennyire csak tudjuk, védjünk magunkat a különböző kellemetlen hatásoktól. Kifejezetten ilyen speciális körülmények között válik hasznunkra a sportos munkavédelmi cipő. Ez stílusában és képességeiben egyaránt megállja a helyét. Jól bírja a terheléseket, távol tartja a talptól az éles tárgyakat és még a megfelelő szellőzést is biztosítja.

A bakancsokkal szemben, védelem nélkül hagyja a bokát, így csak akkor érdemes a sportos munkavédelmi cipő mellett dönteni, ha nincs külön előírás arra vonatkozóan, hogy milyen lábbelit kell aktuálisan viselni.

Az otthoni tevékenykedés során szintén remekül tud jönni, hiszen legyen szó a garázsban történő pakolásról, esetleg az udvaron, kertben végzett feladatokról, minden körülmények között ki lehetünk téve a sérülés kockázatának. Teljes erővel belerúgni egy kemény felületbe vagy rálépni egy szegre nem egészséges, de a sportos munkavédelmi cipő ilyen helyzetekben gondoskodik a lábfejünk fokozott megóvásáról.