Sárgabarackmag olaj

A sárgabarack nem csupán az ízéről és egészséges jellegéről ismert, hanem arról is, hogy a magjából nyert olajt számtalan mindenre fel lehet használni. Sokrétűen felhasználható a sárgabarackmag olaj, tehát egyaránt megállja a helyét az érzékeny bőr, akárcsak a finom bababőr ápolásakor. Sokan azt szeretik benne, hogy egyszerűen és mélyen felszívódik. Ezért a bőrfelületen jól oszlatható el és masszázsolajként is megfelel. Ez emulziós krémekben hosszan garantálja a kellemes, táplált és hidratált bőrérzetet. Ezen előnyök mellett miért érdemes még a sárgabarackmag olaj mellett dönteni?

Az egyik legfontosabb tulajdonsága, hogy gazdag E-vitaminban. Emellett magas a telítetlen zsírsav tartalma, ami biztosítja az oxidációs stabilitást és ennek köszönhetően azt, hogy sokáig eltartható, akárcsak a mandulaolaj. Sőt, a sárgabarackmag olaj a magas olajsav- és linolsav tartalma miatt, enyhén fényérzékenyítő tulajdonságú. Ez bátran kombinálható egyéb stabil olajokkal, mint például a jojobával, de a kakóvaj, sheavaj, kókuszvaj szintén tökéletes. Ezeket nyugodtan lehet alkalmazni a mindennapi kozmetikumokban, azonban a használatuk nem ajánlott napvédő készítményekben. A jótékony hatásai miatt, a Medinatural teafaolaj nagy kedvencnek számít. Erről először is fontos tudni, hogy elfogyasztva, mérgező, azonban a bőrön egyből megfigyelhető az erős regeneráló hatása. Ez számos samponban, arctisztítóban és egyéb ilyen jellegű készítményben fellelhető, pontosan a kiváló tulajdonságai révén.

A Medinatural teafaolaj nyilván tisztán, eredeti formájában is beszerezhető. Ez rengeteg bőrgyógyászati problémára, fertőzéskezelésére alkalmazható, köszönhetően az erős antimikrobális, fertőtlenítő és gombaölő hatásának. A Medinatural teafaolaj azért annyira hatásos, mert több mint 100 olyan vegyülettel rendelkezik, amelyek számos pozitív hatást fejtenek ki. Megannyi kutatás arra is rávilágított, hogy a Medinatural teafaolaj el tud pusztítani bizonyos antibiotikum-rezisztens baktériumot és kezelni tudja a pattanásokat.