Eldobható pelenka
Eldobható pelenka

Ha megkérdeznénk egy csoportot arról, hogy mi jut eszükbe a csecsemőkről, akkor valószínű, hogy a pelenkázás, sok olyan személy felsorolásában is szerepelne, akinek nincs gyermeke vagy kistesója, akivel ezt megtapasztalhatta volna. Valamiért a pelenka és pelenkázás körül egy olyan negatív kép alakult ki az emberekben, hogy ez a világ legkellemetlenebb és legundorítóbb dolga.

Pedig ez a modern, eldobható pelenka korában nem igazán helytálló. Aláírhatjuk, hogy igen, néha valóban érdekes illatok szállnak ki belőle, de megszokható, elviselhető és egy idő után nem is figyelünk rá, hiszen annyi minden fontosabb és lényegesebb dolog van egy pici körül.

Hogy miként mosolyog rád, amikor végre tisztába kerül a popsija, hogyan köszöni meg gügyögve a törődést, miként kapaszkodik a ruhádba, kezedbe, hajadba és milyen egyszerűen a szájához vagy a feje tetejére emeli a lábacskáját. Ezek az élmények teljesen elnyomják a pelenka körüli kellemetlenségeket és időnk sincs foglalkozni annak szagával vagy látványával, egyszerűen csak élvezzük az együtt töltött pillanatokat.