Legy feltöltve a motor akku
Legy feltöltve a motor akku

Amikor egy jó kis motorkerékpárt vásárolunk, gyakran nem is gondoljuk végig, hogy mennyi gondoskodással jár egy ilyen jármű. Vannak olyan elengedhetetlen alkatrészek, mint a motor akku, amelyek folyamatosan igényelhetik a figyelmet. Egy használt eszköz esetén érdemes első lépésben ellenőrizni, hogy jól működik ez a rész, mert ha nem, akkor gondunk lehet a gyújtással.

Vannak olyan kis robogók, amelyek amellett, hogy rendelkeznek egy minőségi motor akku készülékkel, még el vannak látva bizonyos mechanikai kapcsolóval is, amit berúgónak hívnak. A kisteljesítményű eszközök hajlamosak egy hűvösebb éjszaka folyamán lemerülni, ilyenkor pedig nem megy a kézi beindítás.

Ilyenkor pár határozott mozdulat meg tudja tenni a hatását és miután a benzin égése megindult, akkor a motor akku is elkezd töltődni. Gyakran elég lehet egy kevés mozgás és már utána akár gombbal is indítható a jármű, ami nagyon hatásos főként akkor, ha a robogó a mindennapi munkánkat könnyíti meg. Érdemes tehát figyelni a motor akku rendszeres töltöttségi szintjét, mert ez a mi érdekünk is lehet.