Láncfűrész alkatrész
Láncfűrész alkatrész

A tél során, de akár a nyári időszakban is gyakran előkerülhet a garázsból vagy raktárból a láncfűrész. Ennek nagyon sok hasznát tudjuk venni, hiszen fát apríthatunk vele tüzelőnek, vagy éppen a nagyobb gallyakat nyeshetjük le, amelyek már elszáradtak. Bármire is használjuk fel, egy biztos, láncfűrész alkatrész kelleni fog idővel a készülékhez. Vannak olyan elemek, amelyek folyamatosan kopnak a használat során.

Ilyen lehet például a lánc, ami a lényegi munkát, a vágást végzi. Ezenkívül azonban szinte minden mozgó elem lassan tönkremegy. Többféle lehet a láncfűrész alkatrész. Működését tekintve kétféle rendszerről beszélhetünk: elektromos vagy belsőégésű motor által meghajtott. Ezeknél gyakran másféle erőviszonyok uralkodnak.

Nem kizárt, hogy az a láncfűrész alkatrész, amelyik a benzines változatnál fémből van, az elektromos esetében műanyagból készül, hiszen itt nincs olyan hőhatás. Alaposan meg kell nézni ugyanakkor a gyártmányt is, mert több típusú termék létezik, így ez is eltérést jelenthet bizonyos esetekben.