A házilag készített ékszerek nem feltétlenül csak hétköznapi viseletként állják meg a helyüket. Ha a megfelelő alkatrészeket és alapanyagokat használjuk fel, akkor az ünnepi öltözékünkhöz is tökéletes kiegészítők születhetnek. Példának okáért, a gyantagyöngy segítségével csodás nyakláncot, karkötőt és fülbevalót alkothatunk meg, akár szettként is.

Ez a kopásálló ékszer alapanyag többféle színben is kapható, így akár a ruhához megfelelően is megtervezhetjük a kiegészítőket. Ugyanakkor, olyan példányokat is megálmodhatunk, amelyek szinte bármivel jól mutatnak és akkor többször is hasznosíthatjuk a kezünk munkája által létrejött kreációkat.

Ráadásul, amíg ezek elkészítésével foglalkozunk, addig a idegrendszerünket is lenyugtathatjuk, hiszen a gyantagyöngy és általában bármilyen ékszeralkatrész által végzet munka remek stressz-oldó hatással bír. Így a kézimunka révén nemcsak a külsőnket díszíthetjük majd fel, hanem békés, nyugodt és kellemes pillanatokat is hozhatunk az állandóan rohanó, feszült hétköznapjainkba.