Az aljzatkiegyenlítő előnyei
Az aljzatkiegyenlítő előnyei

Egy ház építésénél, a belső munkálatok egyike a megfelelő padló elkészítése. Legyen az hideg vagy meleg burkolatú padló, tartalmazzon padlófűtést vagy hangtompító réteget az alapja mindnek a sima sík felület.

Ennek a kialakításához nyújt segítséget az aljzatkiegyenlítő, ami tulajdonképpen egy olyan önterülő habarcs, ami gyors kötésű cementből, homokból, gyantából és speciális adalékokból áll.

Ezt vízzel keverve folyékony, jól feldolgozható, gyorsan keményedő, jól tapadó simítóhabarcs készíthető, amit teljes kikeményedés után jó húzó és nyomószilárdság jellemez. Az aljzatkiegyenlítő, a megfelelő alapozás után kerül felvitelre a beltéri aljzatra és 15 mm-es szintbehozásra, kiegyenlítésre, simításra alkalmas.

Erre a felületre jöhet rá a hideg vagy meleg burkolat, ahogy a megrendelő kéri. Megfelelő, száraz helyen az aljzatkiegyenlítő 12 hónapig is eltartható és felhasználáskor 5-6 L vizet kell hozzáadni a 23 kg-os zsák Adesital termékhez. Négyzetméterenként 1,6 kg anyag kell 1 mm vastagságú réteg elkészítéséhez.