Sokszor mondják, hogy a magyar ember szereti a potyát. Az olcsó bőröndök valamilyen szinten ebbe a kategóriába tartoznak, azonban mégsem lehet potyának nevezni. Az árak szinte az élet minden területét meghatározzák, hogy mit veszünk meg, melyik márka lesz a kedvencünk, vagy éppen mit vezetünk. Az alaptermékek mellett, a luxuscikkeknek, de minden másnak is van egy előre kiszabott költsége, amit a vásárló kifizet vagy nem.

Azonban, mielőtt kirohannánk egy boltból, érdemes tájékozódni, hogy mire várhatunk. Amikor például az utazásról van szó, akkor sokan inkább választják az eggyel drágább hoteleket, viszont cserébe saját fürdőszobát kapnak. Ugyanez történik az olcsó bőröndökkel is.

Ha nagyon az alsó kategóriában nézelődünk, akkor olyan problémákkal fogunk találkozni, mint a kitörő kerekek, a tönkrement cipzár, vagy a kiszakadt anyag. Az a legjobb, ha úgy tudjuk kifogni az olcsó bőröndöket, ha akciós áron vannak, mert így biztosak lehetünk a megfelelő minőségben, viszont a pénztárcánk sem bánja meg.