A gél lakk egyszerű használhatósága nagyon népszerűvé tette az otthoni körömépítést és díszítést, amit csak tovább fokozott az ezen alapanyagban rejlő lehetőségek egyre szélesebb tárháza. A rengetegféle változatban kapható terméket UV lakk néven is emlegetik, ami utal arra, hogy nem levegőn szárad, hanem UV lámpa segítségével kell megköttetni.

Ellenben, ez általában nem elveszi a vállalkozó kedvűek lelkesedését, hanem fokozza azt, mivel már elsőre is rendkívül érdekesnek tűnik a modern és egyébként igencsak mutatós műköröm építő eszközök használata. Az UV lakk köttetésére használt berendezésnek pedig nem ez az egyetlen előnye, hiszen nemcsak izgalmassá teszi az építés folyamatát, hanem rendkívül gyorssá is.

Egyetlen réteg UV lakk alig 1-2 perc alatt elnyeri a kész állapotát, így máris lehet felvinni a következőt. Persze az építő UV lakk mellett, szükséges az alap- és fedőlakk, valamint ha nem szeretnénk natúron hagyni, akkor egy színes lakk használata is, de még ez esetben is viszonylag hamar kész lehet a remekmű.

Éppen ezért, nagyon sokan döntenek az otthoni manikűrözés és úgy általában véve a gél lakk mellett. Ezen a köröm strassz is nagyon szépen fennmarad és jól is mutat, így érdemes kísérletezni a különböző díszítőtechnikákkal.

Amennyiben valaki kimondottan a köröm strassz lehetőségeit szeretné feltérképezni, akkor egy csipeszre vagy narancspálcára is szüksége lesz a felhelyezéshez, de kapható direkt strassz applikátor erre a célra. Továbbá tudni kell, hogy ezeket a díszítőelemeket többféle módon lehet rögzíteni.

Például bele lehet helyezni fényzselébe vagy fedőlakkba, mielőtt megkötnének azok. De mattított felületre műköröm ragasztóval is fixálható a köröm strassz. Ez esetben a ragasztó megszáradása után kell a fedőlakkot alkalmazni úgy, hogy a díszre ne kerüljön, majd megköttetni.

Egyik megoldás sem jobb vagy rosszabb, mint a másik, így inkább megszokás kérdése, hogy kinek melyik válik be jobban. Próbálja ki Ön is mindkettőt és döntse el saját tapasztalat alapján, hogy melyik a kényelmesebb módja a köröm strassz használatának!