Fertőtlenítő szappan

A népi gyógyászatban nagyon jól ismertek azok a készítmények, természetes összetevők, amiket egy adott betegség tünetei esetén alkalmazni kell. Ilyen a körömvirág, foghagyma, kamilla és még nagyon sok másik típus. Ezek olyan hatóanyagokat tartalmaznak, akárcsak a gondosan kialakított fertőtlenítő szappan, amik kifejezetten célzottan hatnak.

Nem válogatás nélkül pusztítanak el mindenféle mikroorganizmust, ahogyan azt a vegyipari termékek teszik, hanem a káros szervezetekre hatnak, miközben a hasznosakat megkímélik. Miért fontos ez egy fertőtlenítő szappan esetébe? Azért, mert a kezünkön is élnek olyan gombák, baktériumok, amelyek összhangban vannak a testünkkel és támogatják azt.

Ha ezeket is elpusztítanánk, akkor teret engednénk új, akár káros organizmusok megtelepedésének, ami hosszútávon rendkívül előnytelen. A környezettudatosság jegyében megalkotott fertőtlenítő szappan fő alkotóeleme egy citrusban fellelhető természetes biocid. Ha eddig még nem volt lehetőségünk kipróbálni, akkor tapasztaljuk meg a különbséget!