A hidegburkolás során, a kellően sima és egyenletes felületek kialakításának nem csupán annyi a feltétele, hogy csempeszintező rendszert kell alkalmazni, ugyanis olykor ez még kevés. Bármikor előfordulhat az élek letörése vagy a mély karcok megjelenése, amit érdemes mielőbb orvosolni. Ebben tud igazán hatékony megoldást nyújtani a tépőzáras csiszolókorong. Ez a termék magas minőségű szintetikus gyémántport tartalmaz, általában műgyanta kötésben.

Ennek köszönhetően, a felépítése alkalmassá teszi a bonyolult felületek polírozására. A tépőzáras csiszolókorong rugalmas kialakítású és hosszú élettartammal rendelkezik. Mivel képes a magas sebességen történő feladatvégzésre, ezért fontos a rendszeres vízadagolás, a kellő hűtés biztosítására.

Ami megkönnyíti a tépőzáras csiszolókorong alkalmazását, az a hátoldala, ami az ellendarabhoz csatlakozik. Egyetlen mozdulattal felhelyezhető és ugyanolyan egyszerűen levehető. Többféle szemcsemérettel rendelhető meg, így a nagyon finom munkától kezdve a durvább csiszolásig, mindenhez kapható tökéletes darab.