Kedvező protézis árak

Sokan bele sem gondolnak, hogy mennyire komoly probléma a legkisebb fogkőréteg is. Sőt, amikor már ténylegesen szabad szemmel látni lehet azt, egyesek akkor sem fordulnak orvoshoz. Pedig ennek az eltüntetése egyszerű és fájdalom nélküli. Az ultrahangos fogkő eltávolítás bizonyul az egyik legkiválóbb módszernek, amelyik gyors, hatékony és egyben tökéletes végeredményt ad. De pontosan mi is ez az esztétikailag zavaró, a fogak egészséget illetően is rossz fogkő?

Ez a fogakon maradt lepedékből képződik. A bajt az okozza, hogy az eltávolítás nélkül az idő előrehaladtával ez egyre csak gyarapszik, vastagabb lesz, és rövid időn belül irritálni kezdi a fogínyt is. Ekkor ez hamar begyulladhat és vörös színűvé válhat, ami gyakran fájdalommal is jár. Az elsődleges jele ennek a folyamatnak a fogmosáskor tapasztalt vérzés lehet. Ha pedig ezt nem kezelik, megkezdődik az íny pusztulása, az a bizonyos fogínysorvadás, ami visszafordíthatatlan lehet, ha az ember nem fordul időben fogorvoshoz.

Pontosan emiatt kötelező a ultrahangos fogkő eltávolítás, hiszen ezzel meg lehet szabadulni ettől a rettenetes problémától, ami a fogak elvesztését is jelentheti. Az igazi gond csak az, hogy sajnos ez a folyamat észrevétlenül történik, hiszen a fogkőképződés nem fáj. Ezért kell időben felkeresni a szakembert, aki mindenben segíthet. Aki túl sokáig vár, megeshet, hogy elveszíti a fogait és műfogsort kap. Habár a protézis árak igen sokat csökkentek az elmúlt évben, még így is magasnak mondhatóak. Arról nem is beszélve, hogy a műfogsor sohasem lesz olyan, mint az eredeti.

Ennek az elkészítése időigényes, precizitást követelő munka. A rossz fogak eltávolítása után és a gyógyulási idő lejártát követően, a szakember mintát vesz. Mindig mindkét fogsorról el kell készíteni a lenyomatot, akár alsó protézis, akár felső fogprotézis készül. Ezt követően számos alkalommal, több lenyomat is készül a páciens szájáról, ha van, akkor az eredeti fogazatáról, együttműködve a fogtechnikai laboratóriummal. A protézis árak sok mindentől függnek.