Érdemes körültekintően választani

Nincsen új a Nap alatt – mondta a bölcs Salamon király és mennyire igaza volt! Minden család életében előjönnek ugyanazok a krízishelyzetek, kérdések és problémák, persze kisebb-nagyobb eltérésekkel.

Az egyik ilyen kérdés, hogy vajon melyik a legbiztonságosabb gyerekülés. Mivel mindnyájan mindenből a lehető legszebbet, legjobbat szeretnénk a gyerkőceiknek, ezért érthető is ez a kérdés. Azonban a válasz nem is annyira egyértelmű, mint ahogyan azt elsőre gondolnák. Ugyanis számos gyártó igyekszik fennmaradni a piacon, aminek érdekében a saját termékét a „legbiztonságosabb” vagy az „egyik legbiztonságosabb” címszó alatt próbálja értékesíteni. Persze az más egy másik kérdés, hogy ez a címszó mennyire takarja a valóságot.

Ahhoz, hogy ezt kiderítsük, kissé utána kell olvasni és kiderül, hogy a számtalan gyerekülést gyártó vállalat a termékeit milyen kísérleteknek vetették alá. Általában az ADAC és az ÖAMTC autósklubok minden évben végeznek gyerekülés teszteket, így ezeket figyelemmel követve könnyebben eldönthetjük, hogy melyiket válasszuk.