Sokan vannak, akik a szőrös négylábúak helyett vagy azokkal együtt, a tollas kedvencek mellett teszik le a voksukat, ha kisállatról van szó. Mivel igen nagy a fajválaszték, így mindig alaposan meg kell nézni, hogy milyen papagáj eladó aktuálisan, ami megfelel az igényeknek. Ara és hullámos papagájok nagyon közkedveltek a vásárlók körében. Természetesen, ahogyan semmilyen más állatot, úgy őket sem szabad mostoha körülmények között tartani.

Ha meglátjuk valahol, hogy papagáj eladó, akkor csak abban az esetben döntsünk a megvétele mellett, ha rendelkezésre állnak az ideális feltételek. Minél nagyobb méretű az adott madár, annál nagyobb helyet igényel ahhoz, hogy jól érezze magát.

Elegendő türelemmel igazán kezessé tehetőek, de erős csőrükkel komoly sérüléseket tudnak okozni, tehát nem szabad felbosszantani őket. Sok állatbörze van, ahol különféle papagáj eladó van, gyakran nagy számban, valamint megéri ellátogatni ennek érdekében az arapapagaj.hu weboldalra, ahol hasznos tanácsok és tippek érhetőek el, mind a tartást, mind a beszerzést illetően.