Bár egyre inkább digitális világban élünk, a papírforma jó eséllyel sohasem megy ki a divatból. Akik irodában dolgoznak, jól tudják, hogy napi szinten gyakran hatalmas mennyiségű irat készítésére van szükség. A nyomtatványok számítógépen születnek meg, de a sokszorosítást, már egy másik berendezés végzi. A hatékony iratkészítés szempontjából a fénymásoló bérlés kimondottan előnyös megoldásnak számít.

Tekintve, hogy vannak olyan készülékek, amelyek napi szinten rengeteg A4 vagy A3 méretű lap kinyomtatására alkalmasak, a költségei egy ilyen rendszernek elég magasak. A fénymásoló bérlés esetén sokat meg lehet takarítani.

Először is tudni kell, hogy a fénymásoló képes nyomtatni és szkennelni egyaránt. Kifejezetten többfunkciósak, ami nagy előnyt nyújt. Egy saját készüléket vásárolni elég sokba kerül és a fenntartás is csak fokozza a költségeket. Ezzel szemben, a fénymásoló bérlés során a legtöbb járulékos kiadás a bérbeadóra hárul. Nekünk csak a tintát és a papírt kell pótolni, valamint rendeltetésszerűen használni a berendezést.