Aki először nyúl a gluténmentes lisztért, annak bizony előbb meg kell ismerkednie vele, hiszen csak így lehet abban biztos, hogy tökéletesen fogja tudni alkalmazni a mindennapokban. Ha valami finom gluténmentes süteményt szeretne sütni, a schaer.com-hoz hasonló oldalakon található részletes útmutatók sokat tudnak segíteni. Az ilyen típusú lisztet elsősorban rizsből, kukoricából és hajdinából készítik el, de van, amikor olyan keményítőt tartalmazó alapanyagokkal találkozhatunk, mint a burgonya és a tápióka. Sütéshez viszont olyan optimális keveréket kell megalkotni, hogy az tényleg nemcsak látványos, hanem finom is legyen.

Köztudott, hogy a glutén főleg a nyújthatóságért és a rugalmasságért felel. A gluténmentes lisztben viszont ez nincs benne. Ebben az esetben olyan adalékanyagok felhasználásában kell gondolkodni, mint a guarmagból vagy a szentjánoskenyérmagból készült liszt. Ennek köszönhetően érdemes megtekinteni a Schär lisztkeverékeket, amelyek minden sütési formához tudnak ajánlani egy olyan optimális megoldást, aminek mindenki örülni fog. Teljesen máshogy viselkedik, mint a hagyományos fehér liszt. Aki eddig tökéletesen tudott fehér liszttel sütni, annak sokkal nehezebb lesz megszoknia az újfajta keverékeket. Az alapvető fehér kenyér sütéséhez felhasznált gluténmentes keverék lupin fehérjét tartalmaz. Kenyérgépekbe is tökéletesen alkalmazható. A magvas, sötét színű kenyerekhez, a lisztkeverék rusztikus változata mellett érdemes dönteni, ami almarostokat, borsókorpát és lenmaglisztet tartalmaz. Édes tészták sütéséhez egy másik fajtát érdemes választani. Keksz, piskótatészta, aprósütemény, de még muffin is süthető belőle. Leveshez tésztát is lehet készíteni a Schär Forina változatával. Panírozásra és mártások elkészítéséhez egyaránt ajánlott. Érdemes mindből beszerezni, hiszen bármikor szükség lehet valamelyikre. Az interneten kényelmesen, akár nagytételben is meg lehet rendelni a közkedvelt keverékeket. A megvásárolt termékek pedig futár segítségével érkeznek házhoz, alig 1-2 munkanapon belül.

Print Friendly, PDF & Email