A tüzelőberendezések egyik őse a kandalló, amit nagy szeretettel használnak a mai napig. Természetesen a kor és a technológia fejlődésével jelentősen átalakultak ezek a rendszerek. Már közel sem olyan típusokról van szó, mint sok évtizeddel ezelőtt, ugyanis megjelent a kandallóbetét, ami kimagasló biztonságot nyújt minden tekintetben.

Voltaképpen, ennek a kivitelnek hála, egy teljesen zárt rendszerről van szó, amihez még a levegőt is a szabadból, egy külön vezetéken lehet biztosítani. Egyedül a tüzelő adagolásánál kell kinyitni az ajtót, ami általában hőálló üveggel van kiegészítve, a látvány megteremtésére. A kandallóbetét lényege, hogy masszív, strapabíró, ellenáll a magas hőmérsékletnek, a keletkező reaktív gázoknak, de még a nedvességnek, korróziónak is.

A Technical Kandalló (Firetechnic) által tervezett és gyártott PanTech, PanAqua és PanTherm kandallóbetét változatok folyamatosan megkapják a legmagasabb TÜV európai normás vizsgálat által kiadott igazolásokat. Az 5-7 éves termékgarancia ugyanakkor egyértelműen magáért beszél.