A függönygyártás során felmerülhetnek olyan problémák, amelyekre egy laikus nem biztos, hogy gondol. A leheletkönnyű anyagok például megugranak, nincs kellő súlyuk ahhoz, hogy az esésük szép legyen. Hasonló probléma merülhet fel a sötétítőknél is, ahol az anyagvastagság a nagy mumus, mert ilyenkor a ráncok az alján már szinte eltűnnek.

Kapható viszont a kereskedelemben és varrás esetén kérhető úgynevezett függönysúly, ami szépen meghúzza az anyagot és visszaadja annak tartását, szépségét. A függönysúly rendszerint ólomból készül és beszerezhető lemez, szál, golyó formájában.

Nem is feltétlenül szükséges a függöny alját végigvarrni ólomnehezékkel, sokszor az is elegendő ha egyenletesen, előre meghatározott távolságokban kerül bele. A függönysúly csak egy a sok közül, ami javítani tudja az összképet. Érdemes összekötőt is készíteni a sötétítőkhöz, amelyekkel szépen át lehet fogni az anyagot akkor, amikor nincs kihúzva az ablak előtt.

Bár sokan a klasszikus, fényáteresztő típusokat kedvelik, de a modernebb irányzat előszeretettel ajánlja az úgynevezett éjszakai függönyt, ami kellően szellős, ugyanakkor tökéletes árnyékoló. A Piramisfüggöny webáruházban elérhető a blackout anyag méteráru, széles színválasztékban, temérdek mintával.

Tökéletesen mutat a hálószobák, nappalik és gyerekszobák ablakain, érdemes hát kipróbálni őket. A kiválasztott blackout anyag méteráru felszegésével sem kell foglalkoznia. Ha időt és energiát szeretne spórolni, ugyanakkor szépen beszegett végtermékre vágyik, bátran ránk bízhatja a feladatot.

Amennyiben tanácstalan, esetleg szeretné megismerni jobban a blackout anyag méteráru előnyeit és hátrányait, bármikor fordulhat hozzánk, hogy megválaszoljuk a kérdéseit. Személyesen is szívesen fogadjuk az üzletünkben, ahol egyéb hasznos információkkal gazdagodhat.

Elképzeléseit is ellenőrizheti, hogy gyakorlatban is fognak-e működni vagy sem. Cégünk a függönykészítéshez szükséges termékek forgalmazása mellett, más anyagok forgalmazásával is foglalkozik. Talál nálunk takaróhoz, terítőhöz, díszpárnához és felakasztható tárolóhoz is megfelelő matériát.