Egy kocsi akkor fog huzamosabb ideig tökéletesen működni, ha annak a legfontosabb elemei időben megkapják a szükséges karbantartást. Kétszeresen igaz ez a klímaberendezésre, ami a nem megfelelő működés miatt sajnos az egészségre is káros lehet. Mivel hazánkban az autóklíma feltöltés árak számos cégnél kedvezők, valóban semmi ok arra, hogy valaki hónapokig halassza a tevékenység elvégzését.

Abban az esetben, ha teljesen üres a rendszer, a klímatöltést nitrogén nyomáspróbával kezdik a szakemberek. Ha megtartja a 20 bar-os próbanyomást fél órán át a szerkezet, akkor gáztömörnek minősül. Amennyiben nem üres a tartály, akkor a klímatöltést a régi hűtőközeg lefejtésével kezdik.

A rendelkezésre álló, a feladatot hibátlanul végző automatikus gép eltávolítja belőle a szennyeződést. Ezt követi a hűtőeszköz vákuumolása és a vákuum megtartása. Az utóbbi a rendszerben lévő nedvesség eltávolítása miatt szükséges, hogy az egész a gáztömörség vizsgálatára alkalmas legyen. Az autóklíma feltöltés árak alacsonyak a Mozgó Gumis cégnél.