Ahogy növekedett a technikai fejlettség foka az évek során, úgy fokozódtak ezzel párhuzamosan az igények. Belegondolva, hogy néhány évtizeddel ezelőtt még milyen körülmények uralkodtak a háztartásokon belül, egy mai légkondicionáló szerkezetek, kis túlzással, űrtechnológiának minősül. Sajnos ahhoz, hogy a műszaki állapot ilyen tekintetben előre haladjon a környezet fokozatos romlása is hozzájárult.

Ma már nem szívesen nyitják ki a legtöbb városban az ablakokat szellőztetés címén, mert csak por, füst áramolhat be a nyílászárókon keresztül. A légkondicionáló ilyen helyzetben is segít. Bár elsődleges funkciója a hőmérséklet csökkentése vagy felmelegítése, de mindezek mellett a lakás levegőjét is fel tudja frissíteni, a páratartalmat csökkenteni.

Hatékony szűrőrendszere révén nem engedni be csak a friss levegőt. A légkondicionáló fokozott kényelmét az szolgáltatja, hogy előre beprogramozható, illetve a stabil internetkapcsolat révén távolról is vezérelhető. Csak néhány mozdulat és máris áramlik a kellemes hűvös, ami megfizethetetlen a nyári forróságok ideje alatt.