A bringa egyik legfontosabb alkatrésze, ami nélkül igen nehéz lenne útnak indulni. A bicikli gumi rengeteget fejlődött az elmúlt idők során. Egyrészt nagyon sokféle méret közül válogathatunk. Továbbá, az anyagösszetétele is meghatározó változáson ment keresztül, nem beszélve a különböző mintázatokról. A bicikli gumi jelentősen befolyásolja a kerékpározás élményét, hiszen hatással van a haladásra.

De mire számíthat az, aki a prémiumminőséget választja? Az ilyen abroncsok általában kiváló tapadást biztosítanak az adott terepen, illetve magasszintű a defekt és kopásállóságuk.

Az ilyen termékek általában azoknak készülnek, akik hetente többször is kerékpárra pattannak és nagy távokat tesznek meg. A durva terep még inkább próbára teszi az abroncsokat, ezért ilyen helyzetben már végkép nem mindegy, hogy milyen gumikon gurulunk a cél felé.

Értelemszerűen a bicikli gumi a nagyobb fékezések során kopik a legjobban. Ha sikerül alaposan leradíroznunk a felületét, akkor a nedves aszfalton vagy a sáros terepen könnyen kicsúszhat alólunk a bicikli.