Napjainkban már rengeteg olyan játék kapható, ami válaszol, énekel, számol, zenél, stb. Ezek az úgynevezett interaktív játékok. Elsőre az ember azt mondaná, hogy milyen cukik és a gyermek egyedül sem unatkozik velük, azonban ezek a játékok egyben készségfejlesztők is. Gondoljunk csak a tanuló okosórára, ami mókás dallamokat játszik le, jó kedvre deríti a kicsiket és segíti a finommotoros mozgásokat.

Az iker táncszőnyeggel a gyermek figyelemfelkeltő mozdulatokat sajátíthat el, miközben a TV vagy számítógép képernyőjén megjelenő nyílra próbál rálépni. Az interaktív játékok egyik népszerű darabja a tenyér nagyságú mini droid, LED szemekkel és robot hangeffektekkel.

A távirányítóval irányítható robot még táncra is tud perdülni. Ha pedig azt szeretnénk, hogy a csemeténk még könnyebben sajátítson el idegen nyelveket, annak az interaktív játékok között a Tolki szett: Játékosan angolul remek választás. A jatekotthon.hu webáruházban ugyanakkor kapható nevető Pinkie Pie, Mr. Slooou Lajhár és sok más szuper darab.