Fontos okmány az energetikai tanúsítvány
Fontos okmány az energetikai tanúsítvány

Amikor egy ingatlan tulajdonosa eladásra vagy kiadásra bocsájtja lakását, egy csomó olyan hivatalos dokumentumot kell összegyűjtsön, ami kötelező és szükséges.

Egy ilyen okirat az energetikai tanúsítvány is, ami az adott épületre vonatkozó energetikai teljesítőképességet igazolja, ami egy bizonyos, kifejezetten az erre kifejlesztett számítási módszerrel történik meg. Ennek hiányában nem lehetséges az eladási eljárás, hiszen már 2012 jan.1. óta, mindenegyes lakásra szükséges beszerezni és a törvény is kötelezi.

Azonban kizárva azt a részt, hogy törvény kötelezi, hamar rájön az ember, hogy milyen hasznos infókat tartalmaz, ami nagyban meghatározza az egész lakás minőségét és rangsorát.

Pontosan mit is tüntetnek fel az energetikai tanúsítvány előállítása során? Elsősorban megtalálható rajta a lakás energiaszükséglete, vagyis mennyit fogyaszt, továbbá olyan rejtett és más korszerűsítési javaslatok, ötletek, amelyeket szükséges elvégezni ahhoz, hogy az ideális és elvárt komfortérzet jelen legyen a helyiségekben.