A Benkel kandallóbetétek két típusú frontrésszel kaphatók, már ami a stílust illeti: rusztikus és modern. A modern letisztult, míg a rusztikus mívesebb vonalvezetésű. A rusztikus kandalló a hagyományos irányzatot kedvelőknek 100 százalékosan beválik. Tökéletesen illeszkedik ez egy antik miliőbe. Az efféle fűtőberendezések alapanyaga szürkevas öntvény.

A kialakításnak és a felépítésnek köszönhetően a szerkezet sokkal jobban ellenáll a hősokknak, nem úgy, mint például a lemezből készült modellek. A rusztikus kandalló nagy hőállósága és hosszú élettartama biztosított, épp ezért beválik folyamatos használat esetén is. A benkel.hu áruházban megvehető produktumok alapfelszereltségének részét képezik az elsődleges, másodlagos és harmadlagos égési levegő ellátást segítő kellékek.

Gondolni kell itt a hőpajzsra, a rostélyra és az üvegöblítő levegő-légfüggönyre. Igény esetén a rusztikus kandalló kialakítható külső égési levegős ellátással. A shopban kapható termék egyik jó oldala, hogy a hamuzó fiók az ajtó nyitása nélkül, akár tüzelés közben is üríthető. A hagyományos, antik megjelenésért a speciális dizájn elemek felelnek, amik ugye praktikus tulajdonsággal is bírnak. Idesorolható a kilincs, a kezelőszervek gombjai, a zsanér gombok és a fogantyúk.

Ezért jó választás a fatüzelésű beépíthető kandalló

Rengetegen még mindig előszeretettel választják a fát, mint tüzelőanyagot. Érthető is ez, hiszen a fatüzelésű beépíthető kandalló felépítése és a rendelkezésre álló tüzelőanyag kiváló hatékonyságot és gyors, megbízható fűtést eredményez. Miért is annyira jó egy ilyen fűtőszerkezet? A siker titka a felépítésben rejlik. A zsanérpánttal szerelt öntvény ajtó és keret illeszkedő felületeinek tömítése kerámiaszálas fonott zsinór.

A rögzítéskor pedig 1200 Celsius-fokig hőálló ragasztót alkalmaztak. Az ajtót a kerethez excentrikusan záró kilincs csatolja. Megvehető a kerámiaüveges fatüzelésű beépíthető kandalló is, aminél a kandallóajtóba 4 darab csavarral történt a rögzítés. A fatüzelésű beépíthető kandalló beépítése a padkán, a talplemez hátsó sarkaihoz hegesztett két láb menetes elemeivel történik.