A készpénz már egyre kevésbé kap figyelmet a mindennapokban. Ennek oka, hogy sokan döntenek a kártyás fizetés mellett. A gazdaságban ilyen formában hatalmas átalakulás fog történni, ugyanis a számlapénzek mozgása révén valósul meg az árukért való fizetés és nem szükséges már valós formát öltsenek az összegek. A bankok ezen sokat tudnak nyerni, de a felhasználók szintén. Az utóbbi években gyorsult fel ez a folyamat, amit a pandémia is fokozott. A törvényi szabályozások révén pedig már jóformán mindenhol kötelező megteremteni a készpénz nélküli fizetés esélyét, legalábbis ahol van online kassza.

A POS terminálok után tehát megnőtt a kereslet. A CMO bankkártya terminálokat már több vállalkozás is igényelte. Ezen rendszerek nagyon könnyedén átláthatóak, kezelhetőek, valamint kedvező költségek mellett elérhetőek. A részletekről minden megtalálható a cmo.hu weboldalon. Választható vásárlás vagy bérlés, az elvárások szerint. Nem éri meg elkapkodni a döntést, ugyanis egy POS terminál hosszú évekre szólhat, ha az megbecsülésre kerül. A SZÉP kártya elfogadására már a legtöbb berendezés alkalmas, valamint opcionálisan választható a QR kódos fizetés.

A NAV kompatibilitás és számlázó program jelenléte is adott és a már meglévő bankszámlához köthető a legtöbb POS terminál. Bevásárlóközpontokban, üzletekben, valamint kereskedelmi egységekben ugyanúgy alkalmazható. A vezeték nélküli kialakítás révén, a mozgathatóság garantált, így bárhová odavihető, ahol arra aktuálisan szükség van. A független rendszerek többféle kártyát elfogadnak és bizonyos összeghatár alatt, még külön PIN kód megadására sincs szükség.

A fejlődés folyamatos, ezért rendre jelennek meg az újabb kategóriák, amelyek a kényelmet hivatottak kiszolgálni. A POS terminál igénylés csak néhány kattintás és hamarosan megtörténik a beüzemelés, ami általában egyszeri költséggel jár. Az ezt követő esetleges javítások gyakran díjmentesek. A vásárlók többsége örömmel használja ezt a fizetési módot, ezért megéri beruházni rá, főleg a meglévő jogszabályok jelenlétében. Ideje lépést tartani a korral és kihasználni az előnyeit.