Ma egyre népszerűbbek a különböző DIY ötletek, ami azt jelenti, hogy valamit mi magunk készítünk el. Az internetről letölthető kötésminták gyerekeknek lehetővé teszik, hogy már pici kortól kezdve mi készítsük el a pulcsikat, sapkákat és aranyos ruhákat, ami így saját felhasználásra vagy ajándéknak is megállja a helyét.

Ha bemegyünk egy boltba, akkor egyre durvább árakat látunk, mégis sokan az egyszerű utat választják és odasétálnak a pénztárhoz. Azonban, ha mi azt a kategóriát erősítjük, aki szereti feltalálni magát, de tényleg valami hasznosat szeretne csinálni, akkor jó ötlet a kötés és a horgolás.

A család legfiatalabb tagjai gyorsan nőnek, így mindig szükség lesz pár új darabra, nem véletlen, hogy ajándékként sem kell miatta szégyenkeznünk. A kötésminták gyerekeknek segítenek abban, hogy eltaláljuk a méreteket és az arányokat, így biztosan fel fogják venni. Nyugodtan készítsünk a tinédzsereknek is, mivel idén visszatért a divatba a kézzel készült darabok fontossága és még divatosak is leszünk.