A hagyományos, egyenes kötőtűket ma már egyre kevesebben használják, hiszen vannak olyan cikkek, amelyeknek az elkészítésére nem igazán alkalmasak. Továbbá, lényegesen kényelmesebb munkavégzést tesz lehetővé a körkötőtű, mert így a munka a damilra csúszva az ölünkben van és nem szükséges a tűkön megtartanunk a súlyát a kezünkkel.

Az is rendkívüli fontosságot nyer, hogy milyen minőségű eszközzel dolgozunk, ugyanis nagyon bosszantó, ha kötés közben elhajlik a tű, esetleg eltörik vagy elszakad a damil. Az is idegesítő, ha a körkötőtű hegye tompa. Ezeket a kellemetlenségeket elkerülhetjük, ha ennek a kelléknek az árán nem spórolunk. Ugyanakkor a nordfonal.hu webáruházban kedvező áron szerezhetjük be a legmagasabb színvonalat képviselő körkötőtűket, amelyek nem hagynak cserben sohasem.

Azért is kell a minőségre nagy figyelmet szentelni, mert a megfelelő körkötőtű kialakítása, milyensége segíti a kézmozdulatokat. Extra kényelmes kézimunkázást biztosítanak a webshopban kapható eszközök, amelyekkel nem lesz problémája.