Biztosan sok ember otthonában porosodnak a polcokon olyan régi regények, amelyeket már többször kiolvasott. A könyv aukció segíthet abban, hogy megossza másokkal az irományok olvasásából adódó örömöket és élményeket úgy, hogy közben Ön is jól jár. A vállalkozások elsősorban azokat az antik darabokat keresik, amelyek iránt nagy az érdeklődés.

A szakemberek értékbecslést végeznek, ezáltal tisztább képet kap az adott iromány jelenlegi, körülbelüli értékéről. Ha úgy döntenek, hogy árverésre bocsájtható, akkor elviszik a szervezőhöz, aki meghatároz egy pontos összeget, természetesen csak az Ön beleegyezésével.

A könyv aukció által egészen magas áron eladhat egy-egy példányt. Egész évben felkereshető ez a remek vállalkozás. A kötetek mellett, metszetekkel és kéziratokkal is szívesen foglalkoznak. Sajnos nem minden szerzeményt lehet árverésre bocsájtani, hiszen magas minőségi követelményeknek kell megfelelni. A könyv aukció előtt minden esetben állapotfelmérést végeznek, hogy alkalmas-e az adott darab a licitre.