A biciklinek egyre több alapkiegészítője van, ami sokkal többet tud annál, mint amennyit megmutat magából. A kerékpár computer helytelen megnevezése eddig az óra volt, mivel csak az időt mutatta, de ma már ennél sokkal többre képes. A kis készülék mindig a kerékpár kormányán kap helyet, amin nyomon követhetjük a sebességet, a megtett utat, a menetidőt és még több adatot.

Vannak olyan computerek, amelyek még több funkcióval vannak ellátva, de ezek nemcsak drágábbak szoktak lenni, hanem feleslegessé válnak. A hétköznapi közlekedéshez és a rövid hétvégi utakhoz elég egy alapkészüléket beszerezni, amivel nézhetjük a sebességet és a megtett kilométereket.

A mindentudó GPS-el beépített szerkezetek főleg a profi bicikliseknek jön jól, akik tényleg kihasználják a tudását. Amikor kerékpár computert választunk, akkor gondoljuk végig, hogy pontosan mire fogjuk használni és mennyi pénzt tudunk rászánni. Innentől kezdve csak azt kell kiválasztanunk, amelyik a legjobban illeszkedik a szükségleteinkhez.