A meheshulladek.hu tájékoztató jellegű weboldalt működtető vállalat felvásárolja a különféle újrahasznosítható hulladékot az oroszlányi és a tatabányai MÉH telepeken. A hulladék vas árak eltérően alakulnak, leginkább a világpiaci és hazai tényezőktől függnek. Érdemes tájékozódni az éppen aktuális hulladék vas árak terén és akkor leadni a feleslegessé vált anyagokat, tárgyakat, amikor az a legkedvezőbb. Átadható a 3 mm-nél vékonyabb lemezvas, a gyártásközi lemezhulladék, a szürkeöntvény, az adagolható vashulladék 3-6 mm vastagságban, a drótháló, más szóval a gubancvas, az acélforgács, de a gépkocsik karosszériája is, kárpittal és üveggel együtt.

A felvásárlás esetén mindenképp mérésre kerül sor, a mennyiség is meghatározó jelentőséggel bír, akárcsak az anyagtisztaság. Nagyobb összeg jár a szétválogatott, tiszta anyagokért, ezért ajánlott az átadni kívánt berendezéseket szétszerelni és fajtánként átadni. A hulladék vas árak az átvevő és az átadó szempontjából is megfelelőek, de az sem mellékes, hogy ezáltal a környezetvédelmi aspektus is megvalósul.

A használt akkumulátor átvételi ár időközönként változik

A környezettudatos életmód jegyében és a pénzhez jutás nézőpontjából is ajánlott a feleslegessé vált és újrahasznosítható tárgyak átadása az erre a célra kijelölt MÉH telepeken. Természetesen a használt akkumulátor átvételi ár a világpiaci és a hazai tényezők függvényében is folyamatosan alakul, tehát érdemes figyelemmel kísérni, hogy mikor mennyi jár az elhasználódott aksiért vagy a fémhulladékért.

A használt akkumulátor átvételi ár különbözik a személygépkocsik és a tehergépjárművek esetében, ugyanis más a nagyság és a belső tartalom mennyisége. Az értékes, de veszélyes hulladéknak számító akkuk jelentős mennyiségű hasznosítható anyagot tartalmaznak. A begyűjtésük és szakszerű kezelésük környezetvédelmi, de gazdasági érdek is. Igaz ugyan, hogy a használt akkumulátor átvételi ár nem elegendő egy új darab beszerzéséhez, a költség bizonyos százalékához azonban hozzájárul.